woensdag 19 december 2012

MyWheels de voordeligste manier van autodelen

Zo rond de jaarwisseling hebben we voor onze trouwen leden onze tarieven vergeleken met de collega autodeelbedrijven. MyWheels is een non-profit organisatie en dat merk je als het goed is aan onze lage tarieven. Dat komt ook omdat veel mensen ons helpen de kosten laag te houden. We maken een vergelijking met de grootste autodeler van Nederland en met een bedrijf dat ook onderling autodelen organiseert.

Traditioneel autodelen
Bij het klassieke autodelen meten we ons aan pionier en marktleider GreenWheels. Bij Greenwheels kost het huren van een auto 4 tot 6 euro per uur. Bij MyWheels kunnen de kosten per auto verschillen, meestal kost het 2,50 per uur.

Conclusie: MyWheels is meestal 1,50 tot 3,50 per uur voordeliger.

Onderling (peer-2-peer) autodelen
Sterk in opkomst is het onderling autodelen. Dat wil zeggen het lenen van een particuliere auto bij mensen uit je buurt. Daarbij wordt de prijs door de auto eigenaar bepaald. Het is dan vooral interessant om te kijken wat er aan de strijkstok blijft hangen bij autodeel organisatie.

MyWheels rekent alleen 4 euro boekingskosten (voor Premium leden slechts 2,50). We vragen dus geen percentage bemiddelingskosten van de verhuurder.

Naast MyWheels is er ook een commercieel bedrijf dat zich op peer-2-peer richt. Dat bedrijf, Snappcar (gerelateerd aan Athlon Car Lease), rekent 5 euro aan de huurder en daarbovenop 17,5% bemiddeling van de verhuurder.

Conclusie: Bij MyWheels blijft er per rit 1 euro en 17,5% minder achter aan bemiddelingskosten.

Voor als je zelf verder wilt speuren hoe het voor jouw situatie uitpakt geven we je wat links:
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen