vrijdag 21 december 2012

NRC: Deelauto's veroveren de weg

Waarom zou je een auto kopen - en verzekeren, belastingen en onderhoud betalen als je hem niet vaak gebruikt? In het NRC stond er een leuk artikel over. 

Op de Nederlandse markt zijn inmiddels drie soorten aanbieders actief: 'traditionele' bedrijven met een eigen wagenpark zoals Greenwheels, Connectcar en Car2go, bedrijven zoals SnappCar die particulieren een platform bieden om hun eigen auto te verhuren en er is MyWheels, dat beide combineert.

MyWheels is het enige bedrijf in de sector zonder winstoogmerk en werd door de Consumentenbond al uitgeroepen tot de voordeligste autodeler. Onder de naam Wheels4all hanteerde het eerder het eigen-wagenpark-concept, maar sinds enige tijd laat het ook particulieren hun eigen auto aanbieden. Uiteindelijk wil MyWheels hét platform voor deelauto's in Nederland worden. Met een app kunnen mensen dan verschillende typen auto's van verschillende aanbieders vinden.

Het idee komt uit de koker van Ronald Haverman: niet geheel toevallig de bedenker van de OV-fiets. "Het concept is eigenlijk het zelfde" zegt hij. Zijn idee voor de OV-fiets werd geboren toen hij in Den Haag woonde en gek werd van de uitlaatgassen voor zijn deur. Met MyWheels hoopt hij op minder auto's in die "volle" Nederlandse wijken "Het zou geweldig opruimen".

 Uit  NRC 21 december 2012; blz 28+29
Lees het artikel (NRC staat allen abonnees toe dit te lezen): Deelauto's veroveren de weg. 
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen