dinsdag 28 mei 2013

Elektrisch rijden met MyWheels, woonstichting Vooruitgang stelt bedrijfsauto beschikbaar

Vandaag heeft Henry Mentink, oprichter van MyWheels, samen met woonstichting Vooruitgang in Teylingen (vlakbij Sassenheim) de elektrische bedrijfsauto van de stichting beschikbaar gesteld als deelauto. Bedrijfsauto's zijn ideaal als deelauto, ze worden buiten de kantooruren ('s avonds en in de weekenden) niet gebruikt en staan dan ook vaak stil. Hieronder het persbericht.

Teylingen wordt steeds duurzamer. Woonstichting Vooruitgang werkt daar graag aan mee. Dit gebeurt niet alleen in woningen, door deze energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld HR ketels en isolatieglas te plaatsen, maar ook in andere processen wil Vooruitgang zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Bij de vorige jaar aangeschafte bedrijfsauto is daarom bewust gekozen voor een hybride auto die met name elektrisch wordt aangedreven en pas bij grotere afstanden gebruik maakt van een benzinegenerator. 

Om elektrisch rijden ook voor een groter publiek toegankelijk te maken is Vooruitgang samenwerking aangegaan met MyWheels, een autodeelproject. Directeur van MyWheels, Henry Mentink, is hiervoor speciaal naar Sassenheim gekomen om, samen met wethouder John Stuurman, de eerste rit te maken. Mentink:’ons belangrijkste ideaal is om mensen een bewuste keuze voor hun reis te laten maken. Prima als je in de auto stapt. Super is als je bewust besloten hebt hoe je je vandaag gaat verplaatsen. Met de (OV)-fiets, trein, auto, of werk je thuis, waardoor je helemaal niet hoeft te reizen. Met autodelen worden autokosten variabel: Je betaalt alleen als je rijdt’.

Volgens Johan van Buren, manager Wonen bij Vooruitgang, is het voor de woonstichting ideaal om de bedrijfsauto als deelauto in te zetten: ’s avonds en in het weekend staat hij immers meestal stil. Op deze manier willen we mensen bewust maken van het feit dat elektrisch rijden niet anders of moeilijk is. Eén keer uitleg en je weet hoe het werkt, dat heb je met elke nieuw auto. Een keer uitleggen is geen probleem en verder hebben wij er geen omkijken naar, de auto wordt via de www.mywheels.nl  gereserveerd en die reservering wordt digitaal aan de auto doorgegeven’.

Wethouder John Stuurman, die ‘duurzaamheid’ in zijn portefeuille heeft, beaamt dit onmiddellijk, hij rijdt namelijk zelf ook in een hybride auto. Stuurman: het voordeel van een deelauto is dat je op maat kunt huren. Je hoeft niet het hele jaar in je eentje in een hele grote wagen te rijden omdat je die auto soms in het weekend nodig hebt. Het opladen van elektrische auto’s wordt ook steeds gemakkelijker. Er komen steeds meer openbare laadpalen bij. Daar hebben we als millennium gemeente ook van harte aan meegewerkt.  Daarbij is het van belang dat de stroom zoveel mogelijk duurzaam wordt opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen’. Stuurman keek hierbij veelbetekenend naar het lege dak van het kantoor van de woonstichting.

De auto kunt je via MyWheels huren: http://mywheels.nl/auto/5010.

1 opmerking:
  1. Sinds kort rij ik ook elektrisch en ik moet eerlijk bekennen dat het beter bevalt dan verwacht

    BeantwoordenVerwijderen