dinsdag 7 mei 2013

MyWheels biedt 1000ste auto aan!

MyWheels heeft in mei de eerste duizend auto’s ter beschikking staan aan mensen die voordelig een deelauto willen huren. Ook kunnen leden van MyWheels met hun OV-chipkaart vanaf nu een OV-fiets huren op 240 plekken, vooral stations.

Een auto delen is goedkoper dan een auto kopen. Want een auto kost algauw 400 euro per maand. Met een deelauto betaal je alleen wanneer je rijdt. Bij MyWheels koop je geen auto, maar kilometers. Naar afschrijving, onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting heb je dus geen omkijken: wel de lusten, niet de vaste lasten.


Volgens de Consumentenbond en het tv-programma Kassa biedt MyWheels (voorheen Wheels4all) van alle aanbieders de voordeligste deelauto’s. Dat kan omdat MyWheels een ideële organisatie is: deze stichting streeft niet naar winst, maar naar een betere wereld. Met minder geparkeerde auto s op straat en daardoor meer ruimte voor groen en om te spelen.

De duizend deelauto’s staan in de buurt voor je klaar. Dat zijn zowel officiële deelauto’s van MyWheels als particuliere auto’s van mensen die een deel van hun autokosten willen terugverdienen door hun auto tegen betaling uit te lenen. Leden kunnen dus huren van de buren als die hun auto niet gebruiken. Een auto staat gemiddeld 23 uur per etmaal stil.

Auto’s delen is dé oplossing van deze tijd: minder bezitten en tegelijk niets tekort komen. Dat geldt niet alleen voor auto’s maar ook voor fietsen. Vanaf nu kunnen leden van MyWheels met hun OV-chipkaart ook voordelig een snelle en gemakkelijke OV-fiets, elektrische OV-fiets of OV-scooter huren. Dat kan binnen een minuut op 240 plekken, vooral stations. Een OV-fiets kost 4 euro per 24 uur. Leden van MyWheels betalen géén abonnementskosten, ook niet voor OV-fiets. Met deze toevoeging wil MyWheels mensen nog meer keuze bieden.

Ronald Haverman, een van de drijvende krachten achter MyWheels, is ook bedenker van  de OV-fiets: “Nu mensen massaal op de OV-fiets stappen, scheelt dat behoorlijk wat auto- en parkeerstress in de stad. Zeker bij jonge mensen is het enthousiasme om een eigen auto te kopen flink afgenomen. Die lenen of huren wel een auto als het echt nodig is. Ik vind het super dat ze de ene dag de auto pakken en de andere dag de fiets”.
1 opmerking:
  1. Ik ben al een tijdje aan het zoeken maar zijn er ergens cijfers te vinden dat de auto werkelijk 23 uur per dag stil staat, of is dit uit de lucht gegrepen? Iedereen zegt het maar nergens is een bron of onderzoek te vinden. Graag ontvang ik hierop een reactie

    BeantwoordenVerwijderen