woensdag 29 mei 2013

Ronald spreekt op ECOMM over hoe de deeleconomie mobiliteit verandert

Van 29 tot en met 31 mei 2013 vindt de 17e 'European Conference on Mobility Management'   conferentie (Ecomm) plaats in Zweden. Deelnemers vanuit heel Europa komen bij elkaar om duurzaam vervoer te bespreken.  Ronald Haverman, directeur van MyWheels, is de keynote spreker op deze grootste conferentie over mobiliteitsmanagement. Hij spreekt op de conferentie over hoe het delen van vervoermiddelen (o.a. OV-fiets, autodelen) mobiliteit verandert en gaat veranderen. Thema van zijn presentatie is dan ook: 'New sharing services are changing mobility'.

In Zweden werkt men al jaren aan mobiliteitsmanagement. Op de conferentie valt dan ook veel te leren van de Zweedse aanpak van gedragsbeïnvloeding. In het nationale beleid krijgt mobiliteitsmanagement steeds vaker een plek in afwegingen rond nieuwe infrastructuur. Ook de Zweedse stad Gävle (1 uur met de trein vanaf het vliegveld Stockholm) is al jaren actief met mobiliteitsmanagement en gedragsverandering. Zo won de stad tweemaal achtereen de prijs voor de beste campagne tijdens de Europese Mobiliteitsweek. Deze week wordt gebruikt om werkgevers, bewoners en andere partijen aan te zetten tot ander reisgedrag.

De omgeving rondom Gävle is landelijk, de inwoners moeten grote afstanden overbruggen om op hun bestemming te komen. Op de conferentie wordt dan ook besproken hoe stadsbussen, carpoolen, autodelen, OV-fietsen en andere vervoermiddelen ingezet kunnen worden om vervoer voor hen duurzaam te maken. Voor MyWheels zijn dit interessante discussies. Ons doel is niet om iedereen in een deelauto te krijgen, maar om iedereen bewust te laten kiezen voor een vervoermiddelen. Vandaar dat er ook een samenwerking opgestart is met de OV-fiets. Soms is een deelauto het ideale middel, een andere keer de trein. Ronald zal op de conferentie dan ook ontdekken hoe dit in Zweden gestimuleerd wordt.


Lees meer over de conferentie op de site van ECOMM.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen