maandag 24 juni 2013

Autodelen razend populair, MyWheels in De Telegraaf en op BNR

De aandacht voor autodelen blijft aanhouden. Waar we vorige week al in dagblad Metro stonden en op Radio 1 kwamen, staan we vandaag op de voorpagina van De Telegraaf en mocht Ronald Haverman op BNR Nieuwsradio uitleg geven over autodelen. Deze aandacht van diverse landelijke media komt door de cijfers van het KpVV waaruit blijkt dat het aantal deelauto's met 86 procent gestegen is.  Michiel en Jantina van Willigen delen hun auto met Noor en Ella Reinders uit Zwolle. Daarnaast werd Peter van de Geer ge├»nterviewd over de verhuur van zijn Volvo V60 in Leiden via MyWheels. Hieronder het hele artikel uit De Telegraaf.

De vraag naar het delen van een auto onder particulieren neemt een grote vlucht. Duizenden autobezitters verhuren hun auto('s) aan anderen om op kosten te besparen.

Websites
Momenteel hebben tussen de 5000 en 6000 autobezitters zich bij diverse websites voor autodelen aangemeld, een stijging van 86 procent ten opzichte van 2012. De auto-eigenaren bepalen zelf de prijs per km en de huurkosten per uur.Jongeren
Opvallend veel jongeren maken er gebruik van. "Voor een paar tientjes hebben ze een auto in bruikleen. Het is voor autobezitters een fijne manier om op de kosten te besparen", zegt Van Almkerk.

Voor Peter van de Geer uit Leiden is de handel lucratief. "Ik heb niet elke dag de auto nodig. Ik ga ervan uit dat de mensen de auto zonder krassen en deuken weer bij mij inleveren." Hij vraagt voor de huur 4 euro per uur en 0,25 eurocent per kilometer.


Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen