vrijdag 21 juni 2013

MyWheels in dagblad Metro

Autodelen blijft onverminderd populair. Gisteren besteedde het Radio 1 Journaal ruimschoots aandacht aan MyWheels, vandaag staat er een artikel over ons op de eerste pagina van dagblad Metro. MyWheels lid Milou Martinot uit Oegstgeest werd door het dagblad geïnterviewd over haar ervaringen met autodelen. Milou verhuurt namelijk haar Renault Escape via MyWheels. Hieronder kun je het hele artikel lezen.

Steeds meer autobezitters verhuren hun eigen auto via websites aan onbekenden. Autobezitter Milou Martinot uit Oegstgeest heeft louter positieve ervaringen.

De eerste keer dat Milou Martinot uit Oegstgeest haar Renault Escape verhuurde aan een onbekende moest ze even slikken. Dat vergde toch een kleine mentaliteitsomslag. Sinds januari staat haar auto op de site van MyWheels. “Mijn autosleutels afgeven aan iemand die ik niet kende; dat was toch even vreemd”, zegt Martinot. “Een groepje vrouwen kwam met de bus en kreeg de auto mee.” Gelukkig was de ervaring goed en verhuurt ze haar Renault nu maandelijks. De meeste huurders zijn bekenden. “Natuurlijk hebben mijn man en ik vooraf goed nagedacht. We hebben veel vertrouwen in de organisatie. En in onze huurders natuurlijk. Ik heb alleen maar positieve ervaringen.”

Martinot is niet de enige. Uit onderzoek van Kennisplatform Verkeer en Vervoer bleek gisteren dat meer dan vijfduizend Nederlanders hun auto inmiddels verhuren via organisaties voor autodelen. Dat is een stijging van 86 procent in één jaar. Martinot is voorstander van dergelijke initiatieven en richtte in Oegstgeest de stichting Civil Society Club op. “Ik wil met mijn stichting de maatschappij verduurzamen. Zo is er nu een Repair Café om spullen te repareren. MyWheels past daar ook goed bij.”

Samen met haar man zette Martinot de kosten voor het rijden van een auto op een rijtje. “Daaruit bleek dat wij gemiddeld 300 tot 400 euro kwijt zijn per maand. Dat is zonde, aangezien wij onze auto maar sporadisch gebruiken. Ik werk zelf vanuit huis en mijn man gaat altijd met de fiets naar zijn werk.” Met het verhuren van de auto verdient ze een paar tientjes per maand. Voor vakanties met de kinderen en andere activiteiten schaften ze de Renault aan. Ze ziet het aantal auto’s op de site steeds meer groeien. “Geld is voor mij niet het belangrijkste motief. Mijn auto verhuren aan anderen geeft mij een heel goed gevoel. Ik hecht ook geen waarde aan mijn auto. Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp.”

Op de site heeft Martinot wel ingevuld dat ze geen rokers of hondenbezitters in haar auto wil. ‘Laatst was er trouwens een hondenbezitter die de hond in een hokje wilde meenemen. Dat heb ik toen toegestaan. Ik heb ook geen hekel aan huisdieren.”

En zo helpt Martinot aan het terugbrengen van het aantal auto’s in Oegstgeest. “Hoe minder auto’s, hoe meer kinderen er op straat kunnen spelen. Dat is toch prachtig?”

Je kunt de krant van vandaag ook downloaden via de website van Metro. Het artikel staat op de eerste pagina van de krant.

Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen