vrijdag 7 juni 2013

Via Airbnb je huis verhuren aan toeristen mag gewoon


Een eigen woning verhuren via Airbnb mag van de gemeente Amsterdam. De Gemeente was daar eerder zeer kritisch over. Na onderzoek stelt de gemeente nu dat de verhuur zelfs een goed is voor het toerisme en de economie van de stad. Wat Airbnb voor je woning is, in Mywheels voor je auto. Je deelt je bezit eenvoudig met mensen die op zoek zijn naar een vakantiehuisje of auto, zonder tussenkomst van commerciƫle partijen. In heel Nederland, dus ook in Amsterdam, verhuur je dus niet alleen eenvoudig je auto maar ook je woning.

Via websites als Airbnb, dat in 2008 werd opgericht, kunnen mensen hun woning aanbieden voor tijdelijke verhuur aan toeristen of expats. Amsterdam liet begin dit jaar weten strenger te gaan toezien op de verhuur. Na onderzoek concludeert de gemeente nu dat ‘voor zowel het gebruik van woningen als het toeristisch aanbod’ de verhuur de markt voorlopig niet verstoort.Uit het onderzoek blijkt dat de verhuur van een eigen woning ongeveer 1 procent van het aantal woningen en minder dan 2 procent van het totaal aantal overnachtingen betreft.

De gemeente laat dan ook weten de verhuur toe te staan als er geen sprake is van overlast, brandonveiligheid of een bedrijfsmatige verhuur van de woning. "De eigenaar moet nog wel zelf in het huis wonen", zo licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Via: http://www.nu.nl/economie/3494485/airbnb-mag-wel-in-amsterdam.html
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen