woensdag 25 september 2013

DriveMoby: een auto in abonnementsvorm

Dinsdag heeft het bedrijf DriveMoby een nieuwe vorm van autogebruik gelanceerd: een auto in abonnementsvorm. Je 'huurt' een auto van het bedrijf en kunt hier een tot drie jaar gebruik van maken. Alle kosten, zoals onderhoud, verzekering en pechhulp, zijn in de abonnementsprijs meegenomen. Het unieke hieraan is dat alle auto's standaard aangemeld worden op autodeelplatformen, waaronder MyWheels. Zodoende kan de auto optimaal gebruikt worden, en staat hij zo min mogelijk stil. Volgens de startup wordt het zo mogelijk het abonnementsgeld te verlagen of zelfs gratis te rijden.

Het goedkoopste abonnement bedraagt 199 euro per maand. "Maar door het verhuren kun je in het meest extreme geval zelfs winst maken op je eigen auto", laat mede-oprichter Martijn Zuurveen weten. DriveMoby is opgericht door drie jonge ondernemers. Alle drie hebben ze een halfjaar geleden een abonnement bij hun eigen bedrijf genomen. "Het aantal verhuurverzoeken was boven verwachting, ik ontving er de afgelopen maand maar liefst zes", aldus Zuurveen.

Startkapitaal
De verdiensten voor DriveMoby moeten komen uit een percentage op het abonnement. Het startkapitaal hebben de ondernemers binnengehaald door een samenwerking aan te gaan met een kleine investeerder. "Wij willen een betaalbare vorm van mobiliteit creƫren in eerste instantie binnen Nederland", aldus Zuurveen. "Daarnaast willen we Nederland groener maken en de sociale cohesie verbeteren."

Autobezit verliest aan status, terwijl autodelen juist een trend is. Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer berekende onlangs zelfs een explosieve groei van 86%. Niet gek als je bedenkt dat een gemiddelde auto volgens het Nibud/ de ANWB € 518,- per maand kost en 23 uur per dag stil staat. “Met een DriveMoby abonnement heb je wel het gemak en de vrijheid van een eigen auto, maar dan voor een fractie van de gebruikelijke kosten,” aldus Martijn Zuurveen, die het bedrijf oprichtte vanwege het gemis aan een betaalbare vorm van mobiliteit.

Dat is "niet gek, als je bedenkt dat een gemiddelde auto volgens het Nibud 518 euro per maand kost en 23 uur per dag stil staat", aldus DriveMoby.

Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen