donderdag 10 oktober 2013

Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober

Donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Initiatiefnemer Urgenda roept op deze dag te gebruiken om duurzaamheid zoveel als mogelijk onder de aandacht te brengen. Hierdoor vinden er, verspreid door heel Nederland, duizenden duurzame activiteiten en acties plaats. Ook MyWheels is bij diverse activiteiten aanwezig.

De activiteiten konden vooraf op de site dagvandeduurzaamheid.nl aangemeld worden. Een voorbeeld van een activiteit is het Low Car Diet. Hierbij leveren 100 topbestuurders en 550 medewerkers hun eigen autosleutels in. Zij stappen voor 10 dagen over op het gebruik van (elektrische) deelauto’s, de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, taxi en werk- en vergaderfaciliteiten op stations

Met deze actie willen de initiatiefnemers de beweging van eigen autobezit naar het delen van auto's in combinatie met openbaar vervoer stimuleren. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad. Met deze actie ervaren deelnemers andere vormen van reizen en werken. Volg de deelnemers op de site lowcardiet.nl.

MyWheels is bij diverse activiteiten aanwezig, zo gaat Henry naar Wageningen en is Martijne namens MyWheels aanwezig in de Cultuurfabriek in Veenendaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen