dinsdag 12 november 2013

MyWheels aan de slag voor een duurzaam Beetsterzwaag

Parkeerbord voor autodelen
Binnenkort beschikt het Friese dorp Beetsterzwaag over een MyWheels deelauto, doet aan collectief groenbeheer en de inwoners kunnen terecht in een repaircafé. Tenminste als het aan de werkgroep Beetsterzwaag Duurzaam ligt. Zij organiseren voor inwoners van het dorp op woensdag 13 november om 19.30 uur in de Buorskip een avond over duurzame dorpsinitiatieven waarbij ook MyWheels aanwezig is.

Ervaringsdeskundigen uit andere dorpen zijn dan uitgenodigd om hun ervaringen met vergelijkbare projecten in hun eigen dorp te delen met de aanwezigen. Dat is de manier om mensen die echt wat willen, elkaar te laten ontmoeten en inspireren. Sprekers laten zien hoe het enthousiasme van een klein groepje gemotiveerde dorpsbewoners in hun dorp tot iets groots heeft geleid. Namens MyWheels is Henry Mentink aanwezig om het begrip autodelen in te vullen en de deelauto te promoten.

De werkgroep verwacht  dat dit voldoende enthousiasme losmaakt om één of meerdere groepen te vormen die op een volgend moment één of meerdere kansen uit gaan werken en realiseren. Dat kunnen ook andere dan de gepresenteerde duurzame initiatieven zijn, alle ideeën zijn welkom.

Het netwerk duurzame dorpen ondersteunt dit Sweachster initiatief. Als de verwachtingen worden waargemaakt zal Beetsterzwaag zich ook van harte aansluiten bij dit netwerk, zie www.netwerkduurzamedorpen.nl/fryslan. De werkgroep Beetsterzwaag Duurzaam is onderdeel van Plaatselijk Belang Beetsterzwaag-Olterterp.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen