dinsdag 21 januari 2014

Huur een OV-fiets via MyWheels

Een (deel)auto is niet altijd de beste optie om op je bestemming te komen. Het centrum van Amsterdam is bijvoorbeeld beter te bereiken met het openbaar vervoer dan met de auto. MyWheels begrijpt dat, en stimuleert dan ook graag een bewuste en verantwoorde keuze. Daarom kun je via MyWheels van een OV-fiets gebruik maken, zonder apart lid te zijn van OV-fiets.  Zo kun je eenvoudig de ene dag een deelauto gebruiken en een andere dag de trein + OV-fiets pakken.

MyWheels leden kunnen de OV-chipkaart, die ze gebruiken voor de deelauto's, eenvoudig activeren voor OV-fiets gebruik. Daarmee kun je als lid van MyWheels op ruim 240 locaties voor 4 euro per etmaal een OV-fiets huren. Het voordeel dat MyWheels je biedt, is dat je via ons de jaarlijkse abonnementskosten van 10 euro niet hoeft te betalen.

Je kunt je pas activeren door in je dashboard naar 'Mijn chipkaarten' te gaan en daar een vinkje te zetten bij OV-fiets. MyWheels stuurt 1x per etmaal pasgegevens naar de stalling. Over het algemeen kun je dus na 24 uur gebruik maken van OV-fiets. Voorwaarde is dat je ook deelauto's via MyWheels mag huren en dus volledig aangemeld bent.

Je kunt alleen een chipkaart gebruiken waarop je nog nooit eerder een OV-fiets abonnement gehad hebt. Dus als je op je kaart al rechtstreeks bij NS OV-fiets een abonnement hebt (of ooit hebt gehad), dan kan het helaas niet met die specifieke chipkaart.

Je vindt alle voorwaarden en tarieven over deze samenwerking op de OV-fiets pagina.
Geen opmerkingen: