donderdag 27 maart 2014

Groene prijs voor autodeler Michiel van Willigen

MyWheels-lid Michiel van Willigen heeft zaterdag 15 maart de titel Groene Belofte van Overijssel gekregen voor zijn initiatief AutodelenZwolle.nl. Michiel, uiterst links op de foto, is ChristenUnie-raadslid in gemeente Zwolle en maakt het met AutodelenZwolle mogelijk dat inmiddels vijf gezinnen in Zwolle gezamenlijk drie auto's delen die via MyWheels/VGA verzekerd zijn.

De titel is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen extra aandacht te vragen voor groene en duurzame plannen van raadsleden. Het leverde 17 groene beloftes op en van de zeven beste beloftes werden verkiezingsfilmpjes gemaakt waarop gestemd kon worden.

Volgens Van Willigen is autodelen een initiatief dat helemaal past bij deze tijd. “Het is duurzaam, omdat je minder vaak de auto pakt. Het is goed voor de portemonnee, omdat je samen de lasten draagt. Maar het is ook enorm sociaal. De komende jaren wordt er meer verwacht van netwerken en sociale betrokkenheid. Het delen van auto’s creĆ«ert zo’n netwerk, bijvoorbeeld in je eigen wijk. Ik krijg heel veel positieve reacties en wordt regelmatig gebeld door mensen die er ook iets mee willen doen.”

Hieronder kun je het winnende verkiezingsfilmpje terugkijken:

Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen