woensdag 9 april 2014

Fruitboerderij Bunnik deelt stilstaande busjes

Ford Transit in Bunnik
Fruitboerderij Bouwlust in Bunnik biedt sinds vorige maand twee bestelbusjes via MyWheels aan. Aangezien de bestelbusjes alleen op vaste dagen gebruikt worden, staan ze op andere dagen nogal eens stil. Door de busjes te delen worden ze ook op die stille momenten gebruikt. Vorige week verscheen in De Nieuwsbode Bunnik een interview met eigenaar Jos van ‘t Hoenderdal over autodelen. Het interview kun je hieronder lezen.

Het kunnen gebruiken van bestelbusjes is heel handig voor iedereen die eens iets groots te vervoeren heeft en mogelijk ook voor het verenigingsleven. De afgelopen weken bleek al dat er veel animo voor de busjes is, vertelt Jos van ‘t Hoenderdal van Fruitboerderij Bouwlust. Voor hem is MyWheels een uitkomst.
“We bezorgen veel fruit, maar dat gebeurt vooral op vaste dagen. Voor die topdagen hebben we meer busjes nodig dan in de rest van de week. Het gevolg is dat een aantal van de busjes nogal eens stilstaan.”
Van ‘t Hoenderdal vond dit zonde, maar verhuren is een klus op zich. “Toen zag ik iets over MyWheels, ergens in de media. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het leek me ideaal.”

En dat bleek het ook te zijn. “Zij nemen je de organisatie uit handen, dat gaat allemaal via hun site. Ik geef aan wanneer de busjes beschikbaar zijn en wie er één wilt gebruiken bekijkt het schema. Wilt iemand een bus gebruiken, dan vragen ze dit aan en krijg ik een e-mail. Vervolgens klik ik op ‘ja’ of ‘nee’. En de verzekering is daarmee ook geregeld.”

‘Overigens is het daarom belangrijk dat mensen zich aan de afgesproken tijden houden, omdat ze daarbinnen verzekerd zijn. Misschien kun je ook onderweg, als iets langer blijkt te duren dan ingeschat, proberen de tijd te verlengen, maar tot nu toe is het steeds goed gegaan.”

Het gaat Van ‘t Hoenderdal niet om winst maken. “Daarom is dit ook zo’n goede optie. Aan een stilstaande auto heb je niets, maar zo kun je anderen nog helpen. Ik kreeg de aanvragen al heel snel binnen, niet alleen vanuit de buurt. De mensen komen dan met de auto, fiets of OV hierheen en stappen over in de bus. We hebben hier parkeerplek genoeg en omdat de winkel bij onze boerderij is, is er altijd wel iemand aanwezig.”

“Met anderen auto’s delen is een goede optie om minder auto’s in Nederland te krijgen. Je zou in een straat bijvoorbeeld ook minder tweede auto’s kunnen hebben door ze met elkaar te delen. Volgens mij heeft dit de toekomst, jongeren zien auto’s steeds meer als een gebruiksmiddel in plaats van een vervoermiddel.”
De busjes - een grotere en een wat kleinere - zijn niet nieuw, maar goed onderhouden, want “we moeten er toch ons brood mee verdienen”, aldus Van ‘t Hoenderloo.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen