vrijdag 20 juni 2014

Lancering boek 'Social Enterprise Unraveled' roemt MyWheels als voorbeeld

Social_front_MZHet boek 'Social Enterprise Unraveled' beschrijft hoe sociaal ondernemers de wereld verbeteren. Het zijn ondernemingen die de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop stellen en waar geld verdienen van secundair belang is. MyWheels is natuurlijk een prachtig voorbeeld hiervan. Wij streven idealen na in plaats van winst. Bij ons is geld een middel en geen doel. Daarom is MyWheels als voorbeeld opgenomen in dit boek.

In het najaar van 2013 is ook al een boek in het Nederlands uitgebracht waarin MyWheels een voorbeeld is: Verbeter de wereld. Begin een bedrijf. Mark Hillen en Willemijn Verloop: “Er is een bijzonder soort bedrijven waarvoor geld verdienen van secundair belang is. Hun grote doel, hun missie: de wereld mooier maken.”.

Social Enterprise Unraveled ligt vanaf vandaag in de (online) winkel. Deze Engelse vertaling van 'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf' beschrijft de best practices van de Nederlandse social enterprise sector aan de hand van diverse Nederlandse cases maar met een wereldwijde scope.

Het is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Een bijzonder boek (waarvan er in Nederland al bijna 5.000 exemplaren werden verkocht) waarin het fenomeen social enterprise en de potentie ervan nader worden verklaard. Met cases van onder meer Taxi Electric, Fairphone en MyWheels.

Social enterprises zijn enorm in opkomst binnen Europa en in Nederland, en zijn hard op weg zich tot een invloedrijke sector te ontwikkelen waarbij ondernemerschap wordt ingezet om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Social Enterprise Unraveled beschrijft het verschijnsel social enterprise in Nederland, de kenmerken, de betekenis en de uitdagingen. En natuurlijk de sociaal ondernemer, de man of vrouw die met hardnekkige vastberadenheid een maatschappelijk probleem te lijf gaat door middel van een bijzonder bedrijf.

Must read
Het boek is een must read voor iedereen die het fenomeen social enterprise wil begrijpen. Een ondernemingsvorm die buiten Nederland al veel sterker verankerd is en succesvol wordt ingezet om maatschappelijke problemen aan te pakken.

Verloop en Hillen: “De insteek van het boek is lezers te inspireren om, in welke rol dan ook, als consument, ondernemer, beleidsmaker, opdrachtgever, of financier, mee te helpen om de social enterprise sector succesvol en groot te maken. Dan vormt zich een nieuwe, schone en eerlijke economie waar iedereen in mee kan doen.”

Bestel Social Enterprise Unraveled hier
Adviesprijs: € 17,45 (paperback) / € 9,95 (e-book)

Lees meer over social-enterprise.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen