donderdag 21 augustus 2014

Kamerlid Van Tongeren lanceert MyWheels-netwerk Hoogeveen

Groen tankstation Green Planet
Donderdag 28 augustus lanceert GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren in Hoogeveen het lokale MyWheels-netwerk en de Kentekencheck voor duurzaam tanken. Het MyWheels-netwerk is een systeem van autodelen waarbij particulieren hun auto voor een redelijke vergoeding 'te huur' aanbieden voor wie geen auto (beschikbaar) heeft. Met de lancering hoopt de gemeente autodelen in Hoogeveen op de kaart te zetten. MyWheels huurders en verhuurders zullen bij de lancering aanwezig zijn en oprichter Henry Mentink is uitgenodigd om MyWheels te introduceren en vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst vindt plaats bij het gloednieuwe tankstation van Green Planet, het eerste duurzame tankstation van Nederland. Bij dit tankstation kan iedereen voor hetzelfde geld rijden op groene benzine of diesel. Met de nieuwe kentekencheck voor duurzaam tanken kunnen automobilisten zien welke duurzame brandstof met hun auto kunnen tanken. Extra zekerheid wordt geboden middels een uniek kenteken gebonden garantiecertificaat.

Kentekencheck en garantie
Uit angst en onwetendheid laten veel automobilisten nieuwe duurzame brandstoffen links liggen. De speciaal ontwikkelde Kentekencheck van Green Planet in combinatie met de Brandstofgarantie die eventuele gevolgschade dekt, brengt daar verandering in. ,,Veel automobilisten denken ten onrechte dat hun auto niet geschikt is voor duurzame brandstof’’, vertelt eigenaar en oprichter van Green Planet Edward Doorten. ,,In samenwerking met het Alfa College in Hoogeveen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben we de Kentekencheck ontwikkeld. Centraal in de shop staat een touchscreen waarop de automobilist zijn kenteken kan invoeren. Hij krijgt daarna direct te zien voor welke groene brandstof zijn auto geschikt is.’’

BioSmart diesel is het alternatief voor de diesel. GreenStar 95 is het alternatief voor Euro 95. Beide brandstoffen worden bij Green Planet aangeboden voor een literprijs die gelijk ligt aan die van reguliere benzine respectievelijk diesel. Initiatiefnemer van Green Planet, Edward Doorten: “Juist om te stimuleren dat mensen schoner gaan rijden, bieden wij de duurzame brandstoffen aan voor dezelfde prijs als een liter gewone brandstof. Zo maken we de overstap naar groene en schone brandstoffen wel heel aantrekkelijk.”

Iedereen kan dus zelf webbased zien dat zijn of haar auto ook gewoon deze duurzame brandstoffen lust, want inmiddels kan meer dan 90 procent van alle auto’s dit gewoon aan. En voor wie nog meer zekerheid wil, lanceren we in samenwerking met Bovemij, de eigen verzekeringsmaatschappij van BOVAG, en met The Warranty Group een unieke Brandstofgarantie. Mocht er nou tòch iets misgaan en er treedt technische gevolgschade op aan de motor, dan wordt dat middels deze garantie gedekt. De klant hoeft alleen maar Green Planet Member te worden. Voor 20 euro per jaar heeft men dan alle zekerheid van de Brandstofgarantie èn nog heel veel andere voordelen die behoren bij het Green Planet Membership.”

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om op 28 augustus om 13u30 getuige te zijn van de ingebruikname van de nieuwe brandstoffen, de Kentekencheck en de lancering van de Brandstofgarantie en het MyWheels-netwerk. Om 15u00 zal het MyWheels-netwerk gelanceerd worden. Het adres van het tankstation is Bultinge 2 in Pesse.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen