dinsdag 17 maart 2015

RTL EditieNL: Mijn auto is jouw auto

De lancering van ANWB Auto Delen zorgde de afgelopen dagen voor veel belangstelling. Ook EditieNL besteedde op RTL 4 aandacht aan autodelen. Waar veel auto-eigenaren obstakels zien om hun auto te delen, hopen ANWB en MyWheels die obstakels weg te nemen door de verzekering, pechhulp, controle van huurders en facturatie in orde te maken. Hieronder een deel van het interview  en het tv-fragment.

Je kunt je auto tegenwoordig verhuren aan een ander, nu ook via de ANWB. Dat scheelt in je eigen kosten, maar je loopt wél het risico dat een wegpiraat in je vierwieler stapt. Het delen van een auto: wat zijn de plus- en minpunten?

Autobezitters betalen ook als ze niet rijden. Gemiddeld staat een auto zo’n 90 procent van de tijd stil, volgens de ANWB. Door je auto te delen, druk je de kosten. Ook zou het beter zijn voor het milieu.

Het delen van je auto is zeker geen nieuw idee, zo bestaan MyWheels en Snappcar al veel langer. Ronald Haverman is groot voorstander. "Veel mensen hebben twee auto’s, maar hebben er eigenlijk maar één echt nodig. Als meer mensen een auto zouden delen, kunnen we een miljoen auto's opruimen."

Toch slaat het in Nederland nog niet echt aan. De ANWB deed een onderzoek en kwam erachter dat mensen een paar bezwaren hebben. Zo twijfelen mensen of hun verzekering het wel toelaat en of ze nog hulp krijgen bij autopech, zegt woordvoerder Markus van Tol.

De ANWB probeert autodelers hierbij te helpen met hun eigen autodeelproject, dat proefdraait in Den Haag, Rijswijk en Breda. "Als je je auto wilt verhuren moet je het merk, het soort brandstof en de plaats doorgeven", zegt Van Tol.

Bron: EditieNL
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen