donderdag 12 maart 2015

ANWB kiest MyWheels voor proef met autodelen

Ronald Haverman van MyWheels in ANWB Auto Delen MiniVandaag begint de proef ANWB Auto Delen via het open platform van deelauto-organisatie MyWheels. Mensen kunnen zo in de buurt auto's van elkaar lenen.

MyWheels deelt niet alleen auto’s, maar ook software. Want het is zonde van de tijd, het geld en de energie als aanbieders van deelauto’s allemaal zelf een platform en app’s ontwikkelen. We zijn daarom verheugd dat de ANWB heeft gekozen voor het overkoepelende platform van MyWheels.

Het MyWheels platform is een open platform voor autodelen. Steeds meer partijen sluiten zich daarop aan. Naast ANWB wordt het gebruikt door Markeur (Multirent & Multilease), Autopia (autodelen in België), MisterGreen (elektrische auto’s) en de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

MyWheels is een van de grootste autodeelorganisaties in Nederland. Het is de enige aanbieder die een altijd beschikbaar eigen wagenpark combineert met privé-auto’s van particulieren in de buurt. Via computer of smartphone reserveer je eenvoudig een auto. Het platform maakt het ook mogelijk om auto's te openen met je smartphone of OV-chipkaart. Daardoor is het uitwisselen van sleutels niet meer nodig.

MyWheels is de voordeligste aanbieder met de laagste bemiddelingskosten. Dat komt omdat MyWheels not-for-profit opereert en samen met vrijwilligers de kosten laag houdt.

ANWB kiest MyWheels voor proef met autodelen

1 opmerking:
  1. Hoi,

    Ik woon in Amsterdam en ben op zoek naar een goed bedrijf waar ik kan autodelen. Er zijn op dit moment meerdere aanbieders. Ik twijfel tussen Mywheels, Greenwheels en Enterprise. Ik was ook benieuwd of het mogelijk is om een auto te delen als je bijvoorbeeld naar het buitenland wilt. Heeft iemand hier meer ervaring mee?

    BeantwoordenVerwijderen