woensdag 20 mei 2015

Het nieuwe delen is een uitkomst voor Jessica

MyWheels-lid in Libelle over autodelen
In Libelle Nieuwscafé staat deze maand een uitgebreid artikel over de deeleconomie, en een leuk interview met MyWheels-lid Jessica Bouva. Jessica is al lang lid van MyWheels, maakt zo'n twee keer per week gebruik van de deelauto's in Amsterdam en heeft al meer dan 150 ritten gemaakt. Hieronder de tekst van het interview.

Omdat ze maar twee keer per week een auto nodig heeft, koos Jessica Bouva (35) voor autodelen via MyWheels.

Een uitkomst, het nieuwe delen?
"Zeker. Ik woon in de stad en heb daar geen auto nodig, maar voor mijn werk als onderwijsbegeleider moet ik zo'n twee keer per week naar scholen op het platteland. Daar kom je niet zo makkelijk met het openbaar vervoer en dan regel ik een auto. Zo kost een auto me minder en ik ben niet verantwoordelijk voor het onderhoud."

Hoe werkt het?
"De auto reserveer ik online. Er staat een auto van MyWheels bij mij in de buurt die ik vaak gebruik, maar je kunt ook een auto gebruiken van buurtbewoners."

Weleens iets grappigs meegemaakt?
"Een keer kreeg ik met het pasje de deur niet open. Toen ik ging bellen, bleek ik bij een auto van een heel ander bedrijf te staan."

Deel je nog meer?
"Ik reis graag alleen en in het buitenland doe ik weleens aan couchsurfing. Dan slaap je gratis bij onbekenden. Heel leuk, want zo ontmoet ik allerlei mensen. Ik deel ook kleding en boeken met vriendinnen."

Wat zou je nooit delen?
"Mijn vriendje, ha!"
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen