dinsdag 20 oktober 2015

Gemeente Harlingen winnaar meest duurzame mobiliteit 2015

Afgelopen maand is, tijdens het symposium Duurzaamheid in mobiliteitsbeleid van CROW-KpVV, gemeente Harlingen uitgeroepen tot gemeente met de meest duurzame mobiliteit in 2015. Harry Boon, Wethouder Verkeer en Vervoer  van  gemeente Harlingen,  nam de wisseltrofee in ontvangst. MyWheels draagt bij aan de verduurzaming van Harlingen door het aanbieden van een deelauto aan de Zuiderhaven, welke ook door de eilandbewoners gebruikt wordt.

Oordeel
De gemeente heeft de prijs te danken aan goede scores voor klimaat, luchtkwaliteit, geluidsbelasting en bereikbaarheid. De inwoners van gemeente Harlingen maken weinig gebruik van de auto en er rijden relatief schone bussen. Daarmee draagt het verkeer weinig bij aan de opwarming van de aarde. Ook worden de inwoners weinig belast met de emissie van vuile stoffen en geluid afkomstig van het autoverkeer. Tegelijk kent de gemeente een goede bereikbaarheid.

Scores
Het CROW-KpVV heeft voor het scoren van de verschillende gemeenten een aantal statistieken van onder andere het CBS, het RIVM, OV9292 en een aantal landelijke modellen en eigen databestanden geanalyseerd. Gemiddeld scoort gemeente Harlingen de hoogste waarde.


Rangorde
Score
Harlingen
1
7,0
Heerenveen
2
6,9
Culemborg
3
6,8
Utrecht
4
6,8
Haren
5
6,7
Houten
6
6,7
Texel
7
6,6
Bunnik
8
6,6
Almere
9
6,5
Appingedam
10
6,5
Gemiddelde
179
4,6
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen