donderdag 3 maart 2016

Onze nieuwe directeur, Karina Tiekstra: 'Ik geloof in de kracht van social communities.'

Karina Tiekstra is sinds 1 februari j.l. directeur van MyWheels. Hiervoor werkte ze  onder meer bij ANB AMRO  en als zelfstandig internetondernemer. Karina heeft veel ervaring met marketing en productontwikkeling. Ervaring die van pas komt bij het laten groeien van MyWheels.

Hoe voelt het om directeur van MyWheels te zijn? 
Ik ben trots dat ik het stokje van Henry Mentink heb mogen overnemen. Henry was MyWheels en MyWheels was Henry. Maar de afgelopen jaren heeft hij een mooi team om zich heen verzameld, waarmee ik met veel plezier ga verder bouwen aan MyWheels. Ik geloof in de kracht van social communities. Delen haalt mooie dingen in mensen naar boven en levert leuke contacten op. Ik ben blij dat ik daar in deze functie aan bij kan dragen.

Waarom kies jij voor MyWheels? 
Wij maken het mogelijk dat mensen op een andere manier met mobiliteit omgaan en daarmee ook een gedragsverandering realiseren. Ik kijk niet naar de auto's en de ritten, maar naar de grote hoeveelheid mensen die dagelijks MyWheels gebruiken en daarmee CO2-uitstoot beperken.

Waar ga je al eerste mee aan de slag? 
MyWheels is nog relatief onbekend en wil graag groeien. Meer gebruikers betekent immers meer positieve effecten. Om het aantal actieve leden te laten groeien, moeten we op meer plekken meer auto's klaar hebben staan, zowel van particuliere als zakelijke aanbieders. Daarnaast moeten we ook ons internetplatform blijven verfijnen en hebben we versterking van het team nodig om dit allemaal te realiseren.

Waar heb je het meeste zin in?
Ik kijk uit naar de contacten met de leden om te horen wat er anders of beter kan aan MyWheels. Binnenkort organiseren we een bijeenkomst met onze coördinatoren en beheerders. Zij zijn onze ogen en oren in de dorpen en wijken. Ik hoor graag hun suggesties.

Kunnen we jouw auto lenen?
Jazeker. Mijn (enigszins gedeukte) VW Golf staat op MyWheels.

Ook een vraag voor Karina Tiekstra? Mail dan naar karina (@MyWheels.nl).
15 opmerkingen:
 1. Ik wens Karina succes met de nieuwe job. Ik heb er vertrouwen in. En nieuw elan geeft ook weer nieuwe mogelijkheden.
  Henry Mentink

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan Theunmissen5 maart 2016 om 11:57

  Karina is nieuw voor mij , maar zo te lezen heeft zij genoeg ambitie en ideeën. Ik hoop Karina te ontmoeten op de aangekondigde bijeenkomst. Ik wens haar in ieder geval veel succes. Terugblikkend wil ik ook blijk geven van mijn waardering voor hen die Wheels4all en MyWheels gebracht hebben waar het nu is : Jacqueline. Willy, Madeleine en Ronald en anderen van het team en degenen erom heen zoals Saskia, Clemens en ook Jeroen in memoriam Emile. Ook natuurlijk wil in de inzet roemen van alle beheerders en lokale coördinatoren en andere vrijwilligers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je mooie woorden. Inderdaad heeft een groot team van vrijwilligers en gedreven vakkrachten MyWheels gebracht waar het nu is.

   Verwijderen
 3. Prachtig dat hier opnieuw iemand met visie aan het roer komt te staan. Het is gewoon nodig om met een gedreven voortrekker MyWheels nog beter op de kaart te zetten! Ik wens Karina eveneens heel veel succes toe. En voor de rest sluit ik met graag bij Jan aan: mooie woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat hier nu ook een vrouw aan het wiel staat, steeds meer maatschappelijke initiatieven worden verder gebracht na het pionieren door vrouwen, let maar eens op bijv MVO Nl...
  Ik wens je heel veel plezier bij het verder uitrollen, verbinden en beklijven van het mywheels concept

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjallie van der Kooi7 maart 2016 om 21:04

  Bedankt, Henry, voor het ontwikkelen van MyWheels! Karina, veel succes met het verder tot bloei brengen van Mywheels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Karina Met mijn organisatie http://www.adoptatreeinnepal.nl kan ik je helpen CO2 uitstoot verder te beperken door het planten van fruitbomen in Nepal en tevens de locale bevolking helpen met duurzaam inkomen en voedsel. Een keertje praten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paul van der Plas16 maart 2016 om 10:23

  veel sterkte, plezier en inspiratie, Karina, bij het verder vorm geven van MyWheels

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes Karina, Mag ik de suggestie te doen om zo snel mogelijk het systeem van de borg zo snel mogelijk te wijzigen. Jullie (overigens verder veel duurdere) concullega's werken zonder en ik verhuur via hun veel frequenter mijn auto's.. kennelijk is de borg toch een bijzonder grote drempel voor potentiele huurders. Wellicht kun je ook werken met een borg via Credit Card of via automatische incasso. In elk geval heel veel plezier en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! Bovendien is de borg een achtergestelde lening wat het risicovoller maakt voor de gebruikers.
   En omdat de gebruikers de drijvende kracht zijn verdiend dit aspect spoedige verbetering.

   Verwijderen
 9. Beste Karina, veel succes! Ik hoop dat het idealisme bij MyWheels het blijft winnen van commercie. Nog een tip: kan MyWheels meer doen met verhuur van elektrische auto's? Ik verwacht dat binnen twee jaar daar een enorme behoefte aan zal ontstaan. Tenslotte is een elektrische auto alleen duurzaam als het een deelauto is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt op een inspirerende en goed georganiseerde netwerkbijeenkomst in Amsterdam laten zien dat je er helemaal voor gaat. Ik wens je daarbij veel succes en werk er graag aan mee om autodelen (in Frielsand) nog prominenter op de kaart te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen