woensdag 3 augustus 2016

Samenwerking MyWheels en Visscher2go in dagblad De Gelderlander

Dagblad De Gelderlander heeft afgelopen maandag een artikel gepubliceerd over de prettige samenwerking tussen Visscher2Go en MyWheels.

Al bijna 25 jaar worden er auto’s gedeeld in Culemborg. Het Culemborgse bedrijf Visscher2Go en MyWheels hebben de krachten gebundeld om samen maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo is de groei van het aantal deelauto's via MyWheels in 2016 in Culemborg alleen al met 45,5% gestegen t.o.v. 2015. Dit levert veel voordelen op zoals dagelijkse kostenbesparingen en CO2 en brandstofverbruik vermindering. Daarnaast helpt autodelen in de mobiliteit van de mens en kan door het veelzijdige aanbod beter in de vervoersbehoefte worden voorzien. "

Culemborg is de vierde stad van Nederland met de meeste autodelers op het platform van MyWheels. MyWheels en Visscher2Go bundelen hun krachten door het platform en de landelijke dekking van MyWheels te combineren met de autovloot van Visscher2Go. Culemborgenaren kunnen op deze manier auto’s delen met elkaar of van Visscher2Go. Zo dragen beide organisaties hun steentje bij aan een duurzaam leven binnen het Rivierengebied.

In zijn streven naar duurzaam leven begon Henry Mentink uit Grootebroek in 2003 zijn auto te delen met buurtbewoners. Dit was nog voordat autodelen “hip” werd. Mentink is de grondlegger van de deeleconomie en heeft zich namens het ministerie van Infrastructuur ingezet voor autodelen. Uiteindelijk leidde dit bevlogen initiatief tot wat MyWheels nu is: een eerlijk, groot en het voordeligste autodeelplatform van Nederland en met inmiddels meer dan 35.000 autodelers in Nederland. MyWheels streeft niet naar winstmaximalisatie maar naar doelen die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Door autodelen te stimuleren wil MyWheels een bijdrage leveren aan: minder CO2-uitstoot, leefbare buurten en sociale verbondenheid. MyWheels gelooft in de kracht van ‘communities’. Samen met onze leden en een groep enthousiaste beheerders en co√∂rdinatoren in het land streven we onze idealen na. Dit levert bijzondere verhalen op. Het uiteindelijke doel is 180.000 autodelers, dat we willen bewerkstelligen door de community te vergroten en te versterken samen met lokale ambassadeurs en samenwerkingsverbanden met auto(verhuur)bedrijven.

Visscher bestaat al sinds 1951. De eerste tien jaar werden er personenauto's en vrachtauto's gerepareerd, gebruikte auto's ingekocht bij garages maar vooral ook bij de domeinen. Visscher is onlangs Visscher2Go gestart, waarbij ze ook deelauto’s aanbieden. Dit doen ze in samenwerking met het autodeelplatform MyWheels. Het autobedrijf heeft de huurauto’s van MyWheels in Culemborg overgenomen en nieuwe eigen deelauto’s toegevoegd. Visscher2Go neemt haar verantwoordelijkheid en spant zich in om in het Rivierengebied, samen met burgers, bedrijven, gemeenten en instanties haar autodeel / car sharing programma te implementeren om samen slimmere vormen van vervoer te introduceren. Meer informatie over Visscher2Go vind je op www.visscher2go.nl.
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen